Zihni Sinir Enduro Aksesuarları

Husaberg çok orijinal aksesuarlar sunmakta. En seçkin örnekleri aşağıda:

Ayarlanabilen turlu gaz kolu : Bunu 2 zamanlılar için yaptıklarını söylüyorlar. Koşullara göre ister az turda açılan gaz kolu, ister uzun turda açılan gaz mümkün.
Dönen ayaklıklar: Bu yaylı pegler 20 derece öne, 20 derece geriye dönebiliyormuş. Böylece pozisyon değiştirince ayaklar hep tam basıyormuş. Yarışçılar test etmiş. Bitmedi daha devamı var...


Sol tarafa fren maneti:  Bu da scooter zevkini enduroda tatmak isteyen arkadaşlara. Tabi onun için öncelikle aşağıdaki otomatik debriyajdan takmak gerek. Gerçi sığarsa, debriyaj manetinin aşağısına doğru da takılabilir hani :)
Otomatik debriyaj: Bunu Rekluse yapmıştı yıllar önce. Kullanan arkadaşlar var. Gaz verince tutuyor, gazı bırakınca boşluyor. Zevk meselesi.
Ayaklık süngeri: Bu da çamurlu zamanlarda peglere çamur yapışmasın diye. Tabi faydalı birşey. Killi toprakta binenlere ya da yıkama tembellerine birebir. Aman kaymayın.
Depo ağzına filtre: Bu da Irak'ta kaçak benzin alan endurocular için, deponun ağzından toz toprak girmesin diye. Hani gerekli mi ? Belki de enjektörlü endurolar için gereklidir, bilmeden konuşmayalım, ama komik :)
Başparmak nasır süngeri: Bu en eğlencelisi. Başparmağı nasır tutan cildine düşkün endurocular içinmiş. Tam anlayamadım ama artık elciği nasıl tutuyorlarsa başparmak nasırına birebir imiş :)
Enduro elcik ısıtması : Bununla da dalga geçerdik ama bu Husaberg'leri alanlar içinde bizim motora binmeyeceğimiz karlı havada motokros yapan kardeşler var. Saygı duyuyoruz...
Amortisör altı çorabı: Bunun tam çorap olanları vardı. Bu kardeşlerimiz de salıncak bağlantısını temiz tutmak isteyenler için olan koruma. Neopren, yumuşacık. Güzel fikir de takmak için salıncağı sökmek lazım.
Tam amortisör çorabı: Öncekinden bahsedince bunu koymamak olmaz. Bu çok faydalı valla. Ön çatallar için olanları da var. Keçe ömrünü acayip uzatıyor. Bu sebepten dolayı dalga geçmiyoruz. Motor satışları devam etsin diye üreticiler bunu standart olarak koymuyorlar gibi bir komplo teorimiz de var ayrıca.
Ateşleme ayar düğmesi: Bu birçok motorda çıkmaya başladı. İsteyene gitmeyen motor, isteyene giden motor düğmesi. Çamur için güzeldir herhalde.
Ön amortisör desteği : Bu da yarışçı geleneğinden gelme birşey. Motoru taşırken ön amortisör boşuna çalışmasın, ya da gion uçlarından römorka bağlarken yayları gereksiz sıkıp öyle taşımayın diye birşey işte. Tahtadan yaparlar genelde, bu da plastik ve markalı olanı.
Çabuk açılan gaz: Bu harika bir icat. Dört zamanlılar içinmiş. Valla süper birşey. Yeni motor almış gibi olur insan. Sesleri şimdiden duyar gibiyim, "La la la arkaya devriliyoooooozz..." Acemiler almasın.
Elden kontrollü km sıfırlama:  Efenim bu da ya rallici arkadaşlara, ya da enduroda goldwing fonksiyonelliği isteyene. Bunun en güzeli aslında ipod çaların poduna takmak :)
Çamur Süngeri: Ya şimdi o kadar şey yazdık, bunu yazmasak olmaz. Bunu kısa süreli binişler için yapan var, güzel bir icat. Çamurlu pistte sünger yapıştırılıyor çamurluk altına, sonra mis. Hiçbir şey yapışmıyor. Bunun yerine çamurluk altına inşaat silikonu (Silicone) sıkan da vardır. Size olur veya olmaz bilmeyiz, ama çok ıslanınca yine bunların bir faydası yok. Deneyin görün.

Bu zihni sinir icatlar yıllarca motora binen abilerin buluşları, dalga geçmeyelim.
Kaynaklar :
http://allthingsmx.blogspot.com/2010_01_01_archive.html
http://shop.husaberg.com/us_en/pure-tech.html